Poslovni Centar

Importanne Poslovni Centar

Uredski prostori u Importanne Centru smješteni u tri poslovna tornja, koji zajedno formiraju jedinstven Poslovni Centar. Ulaz u tornjeve je otvoren sa glavnog platoa iz pravca ulice Zmaja od Bosne. Svaki od tri poslovna tornja ima svoje jezgro sa vertikalnim komunikacijama koje ga povezuju sa Shopping Centrom na prizemlju i podzemnim parking etažama.


Poslovni tornjevi su međusobno povezani zajedničkim jezgrom formirajući jedinstvenu topografiju uredskih prostora, gdje je moguće jednostavno formiranje manjih uredskih jedinica sa direktnim pristupom iz centralnog jezgra.


Ovakvom organizacijom prostora, otvara se čitav spektar mogućnosti za kreativnu organizaciju uredskih prostora od formiranja etaža kao posebnih organizacionih jedinica za pojedine klijente, do mogućeg spajanja etaža po vertikali ili horizontali, sve do formiranja poslovnih tornjeva kao zasebnih posebnih jedinica. Na ovaj način se mogu formirati standardni uredski prostori, kombi - office prostori, grupni uredi, lean-office i otvoreni, te neteritorijalni office prostori.

Fleksibilnost etaža također omogućava formiranje prostora za sastanke različitih veličina, kako u srednjem dijelu objekta tako i u jednom od fasadnih traktova objekta. Upotrebom modularnog sistema za uredske prostore omogućen je i visok stepen fleksibilnosti pri postavljanju pregrada između ureda u skladu sa organizacionim potrebama klijenata.


Zahvaljujući visokim prozorima, vanjski ambijent se poziva u office prostor kreirajući interakciju sa urbanom okolinom i susjednim objektima. Dok su zelene terase između poslovnih tornjeva namijenjene za odmor i relaksaciju uposlenika.