Importanne Stanovi

Importanne Stambeni Centar

Stambeni prostori u Importanne Centru smješteni su na južnoj strani, okrenuti prema popularnom Vilsonovom šetalištu, sunčanoj zelenoj promenadi u mirnom okruženju budućih diplomatskih predstavništva. Tri prepoznatljiva stambena bloka posebnih identiteta, povezani zajedničkim jezgrom, čine jedinstven prostorni sklop. Ulaz u stanove je centralni i smješten je na južnoj strani Importanne Centra.

Na centralnom ulazu se nalazi recepcija koja je u funkciji 24 sata dnevno, dok je centralni ulaz stepeništima i liftom povezan sa podzemnim parkingom i drugim etažama Centra. Pristup stambenom jezgru sa parking etaža kontrolisan je elektronskim putem, a preko jezgra dolazimo u stambene galerije. Galerija je orijentisana na sjever i otvorena prema unutrašnjim dvorištima, a sa nje se ulazi u sve stanove. Tu su dvosobni, trosobni i četverosobni stanovi prosječne kvadrature od 70 do 170 m2.

Na zadnjim etažama nalaze se veći duplex-stanovi, od kojih neki koriste ravne krovove susjednih objekata kao ozelenjene terase. Stanovi su koncipirani tako da je privatni dio stana, koji uključuje spavaće sobe i kupatila, jasno odvojen od onog javnog sa dnevnom sobom, trpezarijom i kuhinjom. Svi su orijentisani na jug i kroz velike staklene panele gledaju na sunčano Vilsonovo šetalište.

U Centru se nalazi ukupno 44 stana od kojih svi imaju ostavu na etaži - 3, obezbijeđeno parking mjesto i jednostavan pristup fitness-wellness centru sa galerije na petom spratu. Svi stanovi su klimatizirani sa podnim grijanjem postavljenim uz prozore na južnoj strani objekta.

U stanovima su korišteni prvoklasni materijali počevši od parketa i unutrašnje stolarije, kao i vrhunska keramika, te predložena sanitarna oprema koja se sigurno uklapa u idejni koncept modernog življenja.