Projekat

Projekat Importanne Centra

Importanne Centar predstavlja jedinstvenu kompoziciju više tornjeva koji, svaki na svoj način, jasno izražavaju svoj identitet, ali u isto vrijeme funkcionišu kao dio jedne idejne cjeline.

Uredski prostori koji se nalaze u sklopu Importanne Centra smješteni su u tri tornja na sjevernoj strani, koji međusobno formiraju jedinstven poslovni centar. Dok su Importanne stanovi smješteni u tri stambena tornja na južnoj strani Centra, gdje se nalaze 43 stana uređena prema najmodernijim svjetskim standardima. Uredski i stambeni tornjevi povezani su u jednu cjelinu zajedničkim shopping i uslužnim sadržajem koji se nalazi na nižim etažama Centra.


Svi objekti imaju skladno formirane tzv. "ugrize" na fasadi koji svakom od objekata daju specifičnost i razbijaju moguću monotoniju fasada. Ugrizi u isto vrijeme služe i kao element spajanja koji ukazuje na odnose između pojedinih objekata kao i na njihove idejne i funkcionalne veze.

Fasada Centra je dodatno oplemenjena zelenilom, koje se proseže cijelom visinom objekta, formirajući svojevrsne "vertikalne bašte". Na svakoj etaži su postavljena korita za zelenilo iz kojih će se biljke penjačice uspinjati duž Importanne Centra. Za unutrašnje uređenje korišteni su kvalitetni i savremeni materijali u svijetlim i laganim motivima, gdje preovladavaju staklo i elementi od eternita.

U drugoj fazi izgradnje Importanne Centra, planirana su još dva tornja pored postojećih 6; novi tornjevi će se graditi na mjestu zgrade Policijske uprave sa zapadne strane Centra. U jednom od tornjeva planiran je i Importanne Hotel.